Relatietherapie Dordrecht

Wanneer ga je in relatietherapie?

Relatietherapie richt zich in eerste instantie op het oplossen van problemen in jullie liefdesrelatie. In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. Dit is heel normaal en hoeft echt niet te betekenen dat jullie relatie slecht is. Wanneer je er samen echt niet meer uit komt, staan jullie voor de keus om ofwel de relatie te beëindigen, of hulp van buitenaf in te roepen. Indien je voor het laatste kiest kan relatietherapie een goed idee zijn. Bel met mijn praktijkassistent en maak een afspraak voor relatietherapie: 078 – 7802338.

Hoe werkt relatietherapie?

De relatietherapeut van Psycholoog Dordrecht brengt samen met jullie de problemen in de relatie in kaart. Hieruit kunnen onder andere nieuwe een nieuwe manier van omgaan met elkaar en een betere communicatie voortkomen. Doel van Relatietherapie Dordrecht is het doorbreken van de neerwaartse spiraal en ervoor zorgen dat de relatie voor jullie allebei weer prettig wordt. De relatietherapeut biedt echter geen pasklare oplossingen. Jullie zullen beide actief energie moeten steken in jezelf en de relatie om de therapie te laten slagen.

Tijdens de relatietherapie kan het gebeuren dat er onverwachte dieperliggende oorzaken boven komen die mede oorzaak zijn van de relatieproblemen. Je kan dan denken aan een depressie, een burnout of een onverwerkt trauma bij één van de partners.

Relatietherapie Dordrecht: verdieping of laatste strohalm?

Wat je vaak ziet is dat relatietherapie de laatste strohalm is: de partners staan eigenlijk al op het punt om uit elkaar te gaan. Ze geven de relatie door het volgen van therapie nog een allerlaatste kans. Het is helaas zo dat hoe langer men wacht met het aanpakken van serieuze problemen in een relatie, hoe moeilijker het oplossen hiervan wordt. Relatietherapie is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Het is bijvoorbeeld ook een heel goed middel om tot verdieping van een relatie te komen.

Scheiden of “proefscheiden”

Tijdens relatietherapie kan ook duidelijk worden dat beide partners er alsnog voor kiezen om de relatie te beëindigen, of om een zogenaamde “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) aan te gaan. In dat geval kan de relatietherapeut het paar begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

Lees meer over relatieproblemen en wat Relatietherapie Dordrecht voor je kan betekenen.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt.

Contact psycholoog Dordrecht

Twijfel je of ik jou kan helpen, of weet je niet zeker of je met jouw klacht naar een psycholoog kunt gaan? Bel voor vrijblijvend en persoonlijk advies met mijn praktijkassistent, zij kan jou vertellen wat de mogelijkheden zijn. De praktijk is bereikbaar op werkdagen tot 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Je kunt ons bellen op: 078-7802338 of stuur een bericht.